Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazzelilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gazzelilerin vatanlarından çıkarılmaya çalışılmasına dair yapılan planların başarısız olacağını vurguladı. Gazzelilerin yıllardır Filistin topraklarında yaşadığını ve bu topraklara sahip çıkmakta kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan, uluslararası toplumun da Gazzelilere destek olması gerektiğini belirtti.
Erdoğan, Gazzelilerin haklarına saygı duyulması gerektiğini ve onların vatanlarında huzur içinde yaşamaları için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Gazzelilerin maruz kaldığı zorluklara dikkat çeken Erdoğan, uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkının haklarını korumak ve onlara destek olmak adına Türkiye'nin her zaman yanlarında olacağını belirtti. Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunu ve Gazzelilerin haklarını savunmaya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, uluslararası arenadaki çabaların bu konuda artırılması gerektiğini dile getirdi.